Chat s Vladimírem Franzem v pořadu Dobré ráno dne 13. ledna 2013

13.01.2014 08:39
jaruška: Dobré ráno! moc jsem vám fandila, když jste kandidoval na prezidenta. Jste moc sympatický pan. Krásný den přeji!!!
Vladimír Franz: Děkuji vám moc, přeji všechno dobré a držme si palce.
 
majka: Které roční období máte nejraději a nechybí Vám sníh?
Vladimír Franz: Jaro a léto, nenávidím podzim, zima je pro mě zakuklené jaro.
 
majka: Dobré ráno,líbí se Vám ve studiu a co učíte?
Vladimír Franz: Ve studiu se mi líbí. Zabývám se hudební dramatikou, dějinami umění. Snažím se posluchačům sdělit, že umění je projevem živých lidí.
 
Monika: Dobrý den, pane Franzi, nejste dnes, s odstupem času, raději, že jste volby nevyhrál, když vidíte s jakým "materiálem" by jste musel pracovat?Jak jste spokojený se současnou politickou situací? Nemáte také pocit, že se volbami nic nezměnilo a dále jde v první řadě jen o koryta a moc a o nás lidi až úplně na konec? Děkuji a hezký den.
Vladimír Franz: Důležité je, aby si lidé uvědomili, že všechny lidské nástroje musí mít smysl, jinak jsou pouze prázdnou nádobou. To se týká i státu. Chce-li se člověk pohybovat v horních patrech politiky musí mít vytvořen tým, na který se může spolehnout. Jinak jako osamělý jednotlivec by byl absolutně ztracen.
 
Michal Pitrun: Dobrý den,budete za 4 roky kandidovat na prezidenta?Budete někdy zakládat svoji politickou stranu?
Vladimír Franz: Politickou stranu bych nechtěl zakládat, mým přáním je vytvořit platformu, na jejímž základě by si šli lidé naproti a dokázali se domluvit.
 
David: Dobrý den,co říkáte na postupy Miloše Zemana?
Vladimír Franz: Prezident je člověkem moci a zajde tak daleko, jak mu to bude dovoleno.
 
David: Dobrý den,kdy jste se potetoval po hlavě?
Vladimír Franz: V roce 1991.
 
Tomáš Wolf: Vy jste chtěl být prezident uz od 3 let ?
Vladimír Franz: Při zdravotním stavu současného prezidenta, musí být člověk připraven kdykoliv.
 
ondyno: Víte, že se Vám říká Švestka?
Vladimír Franz: Zkuste hádat.
 
Jirka Z.: Pane Franzi, prozradíte konečně, jaké formy měl nátlak, který na Vás během prezidentské kampaně vyvíjeli Schwarzenbergovi příznivci? Nevolali Vám třeba z divadel a neříkali, že si už u nich ani neškrtnete? Přišel jste kvůli kampani o nějaké zakázky? Děkuji a přeji hodně úspěchů. Jiří Zabloudil
Vladimír Franz: Vzedmuté vášně nejsou nikdy příjemná atmosféra, nicméně vězte, že těch 14 dní konce voleb byly opravdu velmi nepříjemné.
 
Miloš Vintera: "Za určitých podmínek by prý mohl na prezidenta kandidovat i v příštích volbách. " - to je o Vás na internetu, jaké to jsou podmínky konkrétně?
Vladimír Franz: Bude-li to vyžadovat společenská situace, budeli poptávka a budou-li společnost zajímat etickohumanitní problémy.
 
mortar: Jak vzpomináte na svoji roli v Kamenném mostě?
Vladimír Franz: Skladatelskou nebo hereckou? Oboje je dnes již nostalgií.
 
SLÁVEK DOLEŽAL: Dobrý den, škoda že jste se nestal prezidentem :) A chtěl bych se zeptat kam vám můžu napsat o autogram :) Děkuji přeji příjemný den :)
Vladimír Franz: DAMU, Karlova 26, Praha 1
 
GF: Jak jste spokojen s tím, jak jste dopadl jako prezidentský kandidát loni? Hodláte kandidovat znovu za 4 roky na prezidenta?
Vladimír Franz: Domnívám se, že kampaň bez pomoci zájmových skupin a mafií navíc takřka zadarmo, postavená na oslovení voličů, je skvělý výsledek.
 
GF: Živil jste se někdy jako právník?
Vladimír Franz: Ne
 
GF: Obnovujete svoje kérky?
Vladimír Franz: Snad jednou najdu zase čas. Je to potřeba.
 
Petr Rezek: Už více než rok jste nepřispěl žádným textem ani do Magazínu Lidových novin, ani do České pozice, kde jste předtím publikoval pravidelně několik let. Je to důsledek prezidentských voleb?
Vladimír Franz: Ano je. Nyní se zdá, že to bude lepší.
 
Chat s Vladimírem Franzem v rámci pořadu Dobré ráno, ČT2, 13. 1. 2014