VIDEO/ROZHOVOR: Osmička: Pražská kavárna si plete umění s agitačním střediskem. Schwarzenbergovo číro mi přišlo trapné, říká Vladimír Franz

22.12.2017 00:00
„Pravdu neurčuje pražská kavárna ani Hrad se Zemanem a Ovčáčkem,“ říká v Osmičce Heleny Šulcové profesor, umělec a bývalý kandidát na prezidenta Vladimír Franz.
 
V roce 2013 jeho kandidatura zaujala řadu světových médií. Nejzajímavější část kampaně podle něj byla ta, kdy s týmem jezdil po náměstích a bavil se s lidmi. Během těchto setkání Franz zjistil, že lidem v České republice chybí ideál a svoboda. V druhém kole volby tehdy podpořil Miloše Zemana.
 
„Nikoho jsem nechtěl podpořit. Vzhledem k tomu, jak se chovala parta kolem Karla Schwarzenberga, tak jsem si řekl, že jim do toho smrdutého rybníčku hodím šutr,“ vzpomíná s odstupem času. Prezident by podle něj měl být v úřadě pouze jedno volební období.
 
„Kampaň je reality show. Jde o to, aby se kandidát vynořil a byl se vším všudy, to je základ,“ komentuje současné kandidáty na prezidenta. Mezi nimi mu prý chybí skutečná osobnost.
 
Stačí Čechům Babišovy koblihy? Proč si myslí, že Češi mají mindrák? Jak by vypadala opera o české společnosti? A půjde k prezidentským volbám? Podívejte se na rozhovor.
 
Osmička Heleny Šulcové, Seznam.cz, 22. 12. 2017